Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - İstanbul'da sürdürdüğü yaşamını şehir hayatının olumsuz yönleri ve köyüne duyduğu özlem nedeniyle sonlandırarak memleketi Zonguldak'a dönen Erol Mantar, zamanını köylerden topladığı eski eşyaları bir araya getirerek değerlendiriyor.

        İstanbul'un kalabalığı, trafiği ve her geçen gün artan betonarme binalardan duyduğu sıkıntı nedeniyle köy hayatına özlem duyan evli ve iki çocuk babası 41 yaşındaki Mantar, metropol yaşamını noktalayarak hayatını memleketinde devam ettirme kararı aldı.

        Kaleoğlu köyüne yerleştikten sonra tarımda insan gücünün kullanıldığı çocukluk dönemlerindeki zirai aletleri, hayvanlara takılan aksesuarları, evlerde kullanılan bakır kap ve kacaklar gibi eski eşyaları biriktirmeye başlayan Mantar, bu yöntemle eskiye olan özlemini gidermeye çalışıyor.

        Erol Mantar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15-20 yıl İstanbul'da ikamet ettiğini ve eskiye dair özlemlerinin olması nedeniyle memleketine geri döndüğünü söyledi.

        Dönüşünden kısa bir süre sonra köyünde bulunan eski eşyaları toplamaya başladığını anlatan Mantar, "Uzun yıllar gurbette bulunduğumdan eski köy eşyalarına yönelik merakım artmaya başladı. İstanbul'un betonlaşmasından dolayı memleketime döndüm. Köyüme döndükten sonra eski veya antika olan her şeyi toplamaya başladım." dedi.

        - "Çocukluğumdaki eşyaları toplamak mutluluk veriyor"

        Mantar, topladığı eşyaların düzenlenmesi ve onarılmasıyla vaktini değerlendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

        "İstanbul'da bu tür malzemeleri bulmak çok zor oluyor. Bu nedenle özlemimi burada gideriyorum. Vakit buldukça başka köylere giderek eski malzemeleri topluyorum. Topladığım eşyalar arasında boyunduruklar, sabanlar, bakır testereler, gaz ocakları, kağnı arabaları ve tekerlekleri bulunuyor. Çocukluğumda gördüğüm eşyaları toplamak bana mutluluk veriyor."

        Ziyarete gelen misafirlerinin eşyaları gördüğünde fotoğraf çekilmek istediğini anlatan Mantar, "İl dışından gelen meraklı çok. Topladığım eşyaları, köylerde yakacak olarak kullanıyorlar. Böyle tarihi eşyaların yakılmasına gönlüm el vermediği için hemen satın alıyorum." diye konuştu.

        Erol Mantar, eski eşyalara olan ilgi ve merakına tanık olan çocuklarının da eşyalara gözü gibi baktığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler