Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - YAHYA SEZGİN - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Muş'un Varto Belediyesince hayata geçirilecek projelerle ilçenin ihtiyaçlarının giderilmesi, vatandaşların temiz ve huzurlu bir ortamda yaşamaları amaçlanıyor.

        İçişleri Bakanlığınca KHK ile Varto Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içme suyu, spor merkezi, park, mesire alanı, beyaz masa ve öğrencilerin taşınması projelerinin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

        - "Bedava borular için talepte bulunulmamış"

        Yıllarca ilçe halkının layık olduğu hizmetleri alamadığını belirten Çetin, belediye başkan vekilliği görevine başladıktan sonra ilk olarak içme suyu konusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti.

        Çetin, "Biz göreve geldiğimizde ilçenin yaklaşık 17 kilometre zehir akıtan kanserojen boruları vardı. Bu borularla ilgili herhangi bir talepte bulunulmamış. İller Bankası talep olduğu takdirde hiç bekletmeden, insan sağlığı söz konusu olduğu için boruları hibe olarak veriyor. Biz hemen talepte bulunduk, İller Bankası 'Hemen gönderiyoruz' dedi. Bizim için ilk hizmet o oldu." dedi.

        "Belediyemiz iş yapamıyor, hizmet yapamıyor, para yok" diyenlerin bedava borular için başvuru yapmadığını vurgulayan Çetin, şöyle devam etti:

        "Bedava olan boruları alıp vatandaşa sağlıklı su verecek kişiler bunu yapmamış. Biz şimdi bu hizmetleri hızlıca yapacağız. Varto insanı artık temiz su içecek, sporunu yapacak, güzel alanlarda pikniğini yapacak, gezecek. Varto inşallah bir yıl içerisinde çok ciddi bir şekilde belediyeciliği görecek. Hizmete doyulmaması için bir neden yok. Gelir var, kaynağın var ve devlet para gönderiyor. Devlet hiçbir belediyeyi ayırt etmeden nüfus esasına göre para gönderiyor. 'Bu HDP, MHP, AK Parti'lidir' demiyor."

        Çetin, ilçede 30 dönüm üzerine kurulu mesire alanı yapmaya başladıklarını, sıkıntılı sokaklara 12 kilometre sıcak asfalt dökeceklerini, 7 çocuk parkının kurulması için de çalışmalara başladıklarını aktardı.

        - Spor salonu, spor merkezine dönüştürülüyor

        İlçedeki gençlerin spor yapacakları bir salon bulunmadığına işaret eden Çetin, "Koca bir salonumuz var, o da düzgün kullanılmıyordu. Şu anda bu salonu fitness merkezine, spor merkezine dönüştürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sağ olsun, bize malzeme konusunda destek oldu. Malzemeleri hemen gönderiyor. Biz de şu anda salonun bakımını yapıyoruz. Bir aya kadar açma düşüncemiz var." diye konuştu.

        Belediye Başkan Vekili Çetin, kadın ve çocuklara yönelik eğitim merkezileri açacaklarını, gerekli görevlendirmeleri yaptıklarını dile getirdi.

        Belediyenin şimdiye kadar elindeki birçok kaynağı kullanamadığının belirlendiğine dikkati çeken Çetin, "Örneğin 30-35 dükkanımız var. Yarısı kirasını günü gününe ödemiş, kimisi gününü sektirmiş ve şu anda 250 bin lira alacağımız var.” dedi.

        İller Bankasından paraların nüfus esasına göre gönderildiğini aktaran Çetin, şunları söyledi:

        "Zaten bir sürü kendi gelirimiz var, dükkanlarımız var. Biz kendi gelirlerimizi alamamışız. Dükkanlarımız var şehrin en güzel yerinde. Kirası 600 lira olan dükkanları kendi yandaşlarımıza 200 liraya vermişiz, onun da kirasını alamıyoruz. Böyle bir mantık olabilir mi? Böyle bir belediyecilik anlayışı olabilir mi? Hak neyse hukuk neyse onu uygulayacaksınız."

        - "Çalışan personel baş tacı"

        Varto Belediye Başkan Vekili Çetin, 90 personeli bulunan belediyenin yıllarca hiçbir iş yapmadığını ama artık hizmetlerin gerçekleştirileceğini belirterek çalışan personelin baş tacı olduğunu, çalışmayanlarla yollarını ayıracaklarını ifade etti.

        Çetin, şunları kaydetti:

        "Bizim tek kriterimiz bu. Gençler spor salonunu duymuş ve sevinçten havalara uçuyorlar. Gerçek olup olmadığını soruyorlar. 'Böyle bir şey olabilir mi?' diyorlar. Çok basit şeyler bunlar. Birçok Bakanlığımız var ve birçok imkan sunmuş. Talepte bulunmadan bunların size gönderilmesini nasıl bekleyebilirsiniz? Burada tek amaç ve gayemiz var, bu da Varto insanına hizmettir. Bunun dışında da başka bir şey düşünmüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler