Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının ardından kentteki ana cadde ve arterlerde karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

        Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, dünden bu yana etkisini sürdüren kardan dolayı vatandaşların mağdur olmaması için ana arterler ile toplu taşıma araçlarının kullanıldığı güzergahlarda temizlik çalışması yürütüyor.

        Yolların yanı sıra kaldırımları da kürek ve kar püskürtme araçlarıyla temizleyen ekipler, biriken karları kamyonlarla kent dışına taşıdı.

        Van Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekip Şefi Zahir Alkan, AA muhabirine, kentin en işlek caddelerinde karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

        Çok sayıda iş makinesi, kamyon ve 50'ye yakın personelle çalıştıklarını bildiren Alkan, şöyle konuştu:

        "Çalışma yaptığımız noktalarda güvenlik nedeniyle yolu trafiğe kapatıyoruz. Personelimizin kaldırımlardan temizlediği karları kamyonlara yükleyerek kentin dışına taşıyoruz. 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Kısa süre içinde kent merkezindeki çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz."

        Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 210 mahallenin yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler