Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) – Kumluca Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince yürütülen, Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesi tarafından desteklenen Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi düzenlenen törenle sona erdi.

        ÇOGEP Programı projesi kapsamında "Engelsiz olmayın yeter" sloganıyla bir yılı aşkın süredir devam eden ve Sarıcasu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin katıldığı projenin sona ermesi dolayısıyla, Sultan Alpaslan Ortaokulu konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

        Etkinliğe Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Girgin, programda yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen projenin, Sarıcasu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilerle birlikte gerçekleştirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk ve sevinç duyduklarını söyledi.

        Özel öğrencilerin topluma kazandırılması, ailelerinin çocukların sosyalleşmesi konusunda bilinçlendirilmesi adına projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Girgin, bu tür projelerin daha fazla yapılmasını ve yaygınlaşmasını istediklerini belirtti.

        Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz da Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında "Engel siz olmayın yeter" projesinin geçtiğimiz yıl, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.

        Proje kapsamında öğrencilere sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif destek sağlayarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Projenin hazırlık süresi altı ay devam etmiştir. Türkiye’de ilçe Emniyet Müdürlüklerimiz içerisinde kabul edilmiş engellilere yönelik ilk ve tek proje olduğundan dolayı ilçemiz açısından büyük bir öneme sahiptir. Proje kapsamında bütün etkinlik ve faaliyetler bir yıl süreyle uygulanmış, proje tutarı olan 112 bin liranın tamamı proje kapsamında kullanılmıştır. Her türlü ayrıntının düşünüldüğü proje kapsamında özel öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik olarak il dışı gezisi olarak, Pamukkale, Efes, Çanakkale, Bursa, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Anıtkabir, Konya, Nevşehir (Ürgüp, Göreme, Avanos) gezileri düzenlenmiştir. Proje kapsamında halk oyunları eğitimleri yıl boyu sürmüş ve devam etmektedir. Halı saha maçları yapılmış, kum boyama, eva mozaik, sulu boya ve parmak boyama etkinlikleri ile uçurtma şenliği ve piknik organizasyonları düzenlenmiş, ilimiz hayvanat bahçesi ve Expo Fuar alanı gezilmiştir."

        Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Songur da proje kapsamında öğrencilerin katıldıkları her etkinlik sonunda geri dönüşümlerin çok olumlu olduğunu, bu anlamda projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen Kumluca Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine, projenin destekçisi Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesi’ne öğrenciler ve aileleri adına teşekkür ettiğini bildirdi.

        Konuşmaların ardından, Sarıcasu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından türküler seslendirildi ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Özel öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler