Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üç yıl önce imzalanan protokol gereğince oluşturulan "Kumluca Gençlik Meclisi" başkanlık seçimi yapıldı.

        Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçime ilçe genelinde bulunan lise öğrencilerinden, ilçe gençlik meclisi üyeleri katıldı. 196 üyesi bulunan İlçe Gençlik Meclisinin seçimine iki aday yarıştı.

        Oylamada seçime katılan 161 üyeden 99'unun oyunu alan Kumluca Temel Lisesi öğrencisi Emirhan Bilek, Kumluca Gençlik Meclisi Başkanı seçilirken, diğer aday Yakup Paslıkılıç ise 62 oy aldı.

        Seçimin ardından konuşan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, üç yıldır Kumluca Belediyesi ile yapılan protokol gereğince ilçe gençlik merkezinin çalışma yaptığını ve aradan geçen sürede ortaya çıkan sonuçların olumlu olduğunu söyledi.

        Sadece geçen yıl yapılan toplantılarda ilçe gençlik meclisinin talep ettiği spor lisesi, kültür merkezi, kütüphane ve çeşitli kültürel etkinliklerin bir çoğunun hayata geçirildiğini ifade eden Girgin, bundan sonra ki süreçte de ilçe gençlik meclisinin çalışmalarının faydalı olacağını belirtti.

        Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da demokrasinin gelişmesi, yaygınlaşması ve gençlerde demokrasi bilincinin oluşması adına ilçe gençlik meclisinin çok faydalı olduğunu gözlemlediklerini, bu anlamda gençlerin de demokrasinin güzelliklerini yaşadığını söyledi.

        Demokrasinin yıllar öncede insanlar tarafından kullanılan bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

        "Antik kentlerimize bir bakın, mutlaka meclisleri vardır. İnsanlar buralara bir araya gelerek, sorunlarını konuşmuş, birlikte kararlar vermişler. Bugün bizim ve sizlerin de yaptığı budur. Bizleri sizleri görünce, yönetimde aktif olduğunuz zaman geleceğe güvenle bakıyoruz. Sizlerin önerilerine, görüşlerine önem veriyoruz. Tespit ettiğiniz eksiklikler, gelen talepler, bizim de tespit ettiğimiz eksikler olduğunu görmek, yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde bize de doğru yönü gösteriyor. Bu anlamda sizlerin daha fazla katılımcı olmanızı, fikirlerinizi özgürce söylemenizi istiyorum."

        Konuşmaların ardından, yeni seçilen meclis üyeleri salonda bulunan gençlerin görüş ve önerilerini dinledi.

        Toplantı sonunda dile getirilen ve tutanak haline getirilen görüş ve önerilerin, ilgili birimlere iletileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler