Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Sorgun Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, 19 ülkeden 60 öğrenci, Sorgun ilçesini gezdi.

        Yüksek lisans ve doktora eğitimi alan 60 öğrenci, ilçedeki kaplıcalar ile tarihi ve kültürel mekanları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

        Bir otelde öğrencilere verilen yemekte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, öğrencilere ilçenin kültürel değerleri, konumu ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verdi.

        Şimşek, Yozgat'ın en büyük ilçesi olan Sorgun'un kaplıcaları ile büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

        Yurt içi ve yurt dışından ilçelerindeki kaplıcalara ilgi duyulduğunu ifade eden Şimşek, "Bu bakımdan yabancı öğrencilerin ilçemizi ziyaret etmeleri ve kültürümüzü öğrenmeleri ilimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından da önemlidir. Bizim öğrencilerimiz de bu tür etkinlikler kapsamında yabancı ülkelere gitmekte ve o ülkelerin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu vesileyle yabancı öğrencileri ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler