Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, dolar bozdurma kampanyasıyla ilgili, "Esnafın dolarla işi yok. Bazı arkadaşlar çıkmış televizyon önünde dolar bozduruyor, kimin doları var. Biz, dolarla iş yapmadık. Biz, her zaman Türkiye'ye, Türk ekonomisine, lirasına güvendik." dedi.

        Birlik binasında düzenlenen Malatya ESOB'un Aralık ayı ve yılın son Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Malatya ESOB Başkanı Keskin, yıl boyunca yapılan ve yürürlüğe giren çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

        Kentte özellikle esnaf camiası olarak ikinci üniversitenin kurulmasını istediklerini, bunun çok önemli olduğunu aktaran Keskin, "Bu üniversitenin yapımı Malatya'nın ekonomisine esnafına çok büyük katkı yapacak. Bugün 30 bin tane genç arkadaşımızı düşünün. Çarşıya indikleri zaman 30 bin yemek yenir, çay içilir, berbere gidilir, yarısı arabalara biner. Bir de bunların ailesinin düşünüldüğü zaman ayda bir 10 bin kişinin kentte geldiği zaman oteller ful dolar. Bu, Malatya'nın ekonomisine tamamen katkı yapar." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar bozdurma" çağrısını hatırlatan Keskin, esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman Cumhurbaşkanının yanında olduklarını vurguladı.

        "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnız olduğumu biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim, kararlıyım. Çünkü faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum" açıklamasını hatırlatan Başkan Keskin, şunları kaydetti:

        "Sayın Cumhurbaşkanım, başkomutanım, sizin çağrınızla ölüme koşan bu büyük millet, darbecilere karşı koyan başta esnaf ve sanatkarlar camiası olmak üzere sizi asla yalnız bırakmayacak. Esnaf ve sanatkarlar kesiminin yıllarca yerli mala dönün, öz mala dönün, Türk lirasına dönün diyerek devamlı dert yandığı bir olaydır. Esnafın dolarla işi yok. Bazı arkadaşlar çıkmış televizyon önünde dolar bozduruyor, kimin doları var. Biz, dolarla iş yapmadık. Biz, her zaman Türkiye'ye, Türk ekonomisine, lirasına güvendik. Zengin, para babaları ellerinizi cebinize atın, dolarlarınızı bozun. Vatanınıza ve milletinize böyle hizmet edin. Camiamız olarak milletin birliği ve beraberliği için elimizden geleni yapıyoruz. Alış veriş merkezleri bugün halen dövizle kiraya veriliyor. Evler dövizle kirayla veriyor. Bunlarla ilgili hükumetimizin en kısa zamanda önlem almasını gerektiğini düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler