Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, itfaiyeci ve zabıtaların bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde ise şehit sayılmalarını talep ettiklerini söyledi.

        Gülebay, Yalova'da Cengiz Koçal Caddesi'ndeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Belediye Başkanı Vefa Salman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

        Sendika olarak Türkiye genelinde çalışan zabıta ve itfaiyecilerle ilgili önemli çalışma yaptıklarını dile getiren Gülebay, şöyle konuştu:

        "Bunun da duyurusunu ilk defa buradan vermiş olacağım. Zabıta ve itfaiyenin şehitlik noktasında bir beklentisi vardı uzun zamandan beri. Görevi başında itfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın ölümü halinde bunların şehit sayılması ve nakdi tazminatın geride kalanlara bağlanmasıyla ilgili bir kanun çalışması yaptık. Bu kanun çalışmalarını TBMM'ye sunduk. Bu tekliflerle ilgili TBMM'de grubu bulunan bütün partilerden de destek bekliyor ve istiyoruz. Umarız en kısa sürede bu çalışma kanun haline dönüşür. İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde ise şehit sayılmalarını talep ediyoruz."

        Devlet memurlarının yıllık izinleriyle ilgili de bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Gülebay, "Yine devlet memurlarıyla ilgili 657 sayılı yasada bir değişiklik teklifimiz oldu. Gün olarak verilen yıllık izinleri iş gününden düzenlenmesiyle ilgili yine bir kanun teklifimiz var." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler