Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta, İlim Yayma Cemiyeti tarafından "15 Temmuz Darbe Girişiminin Sosyolojik Analizi" konferansı düzenlendi.

        Muş Öğretmenevi'nde yapılan konferansta konuşan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, Türk halkının 12 yıldır sivil iktidarı yaşadığını, darbecilerin bu saatten sonra başarılı olamayacağını belirtti.

        Türkiye'de farklı siyasi görüş ve ideolojilerin darbeye karşı ortak hareket ettiğini vurgulayan Yelken, 15 Temmuz girişiminin başarısız olan tek darbe olduğunu aktardı.

        Ülkede darbe karşıtı bilincin oluştuğunu söyleyen Yelken, şunları kaydetti:

        "Bazıları darbeyle de olsa siyasi ya da ideolojik karşıtlarının indirilmesini hak görüyordu. 'Darbeyle indirsinler daha sonrasına bakarız' düşüncesi vardı. 15 Temmuz'dan önce darbe ile ilgili kitapları olan, darbeleri onların kitaplarında analiz ettiğimiz aydınların maalesef burada iflas ettiklerini gördük. ABD'ye baktığımızda, Türkiye'de yapılan tüm darbelerin arkasında olduğunu hepimiz biliyoruz. Daha önceki darbelerde 'bizim çocuklar başardı' mesajları artık kayıtlara düşmüş şeyler. Bu sefer onların çocukları başarılı olamadı. ABD sadece darbeci çocuklarını değiştirdi."

        Konferansa, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler