Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'de yaklaşık bin 500 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini belirtti.

        Herkesin birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Özellikle son 14 yılda çok özel hizmetler var. Yıllık 14 milyon lira kadar bir bütçe Gümüşhane'deki bu özel kardeşlerimize harcanıyor. İnsanlar, eskiden engelli bireylerinden dolayı çekinir, utanırlardı, hayatın içerisinde olmazlardı. Artık bütün kentlerimizde engellilere yönelik çok güzel çalışmalar var." şeklinde konuştu.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Gümüşhane'de engelsiz yaşam merkezi kurulacağını dile getirdi.

        Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği verdiklerini aktaran Başkan Çimen, "Engellilerimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde sürecek. Engelli kardeşlerimizle birlikte güzel bir hayat yaşayacağız." diye konuştu.

        Program, özel öğrenciler, aileleri ve öğretmenler tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi ve özel öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

        Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sibel Kandaz Olgun, kurum müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler