Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin'de fidan dikimi gerçekleştirildiği bildirildi.

        Mersin Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokol kapsamında, KYK'ya bağlı yurtlarda barınan öğrenciler adına, ağaçlandırma sahalarına fidan dikilerek ormanlar tesis edilmesi, fidan dikimi etkinliklerine gençlerin de katılımının sağlanarak, ağaç ve orman sevgisi ve yeşilin yaşatılması konusunda bilinçlendirilmelerinin sağlandığı aktarıldı.

        Dikimlerin, eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

        "Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Toroslar ilçesi Dalakderesi Mahallesi'nde, 3 dekar alanda 150 ceviz fidanı dikildi. Tarafların işbirliğinde, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınmakta olan öğrenciler adına bu öğrencilerin de katılımı ile 'KYK Ormanları' tesis edildi."

        Bu arada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde, Orman Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü arasında gerçekleşen iş birliğiyle, "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü" kapsamında fidan dikiminin gerçekleştirildiği de kaydedildi.

        Eş zamanlı olarak 10 ilde yapılan dikimlerin, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Toroslar ilçesi Arpaç Mahallesinde 5 dekar alanda 300 adet mazı ve İskenderun kauçuğu fidanı dikildiği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler