Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Türk sineması üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

        Uşak Üniversitesi sinema salonundaki söyleşiye, yönetmen İsmail Güneş ile kurgucu Mevlüt Koçak konuşmacı olarak katıldı.

        Türk sineması ile ilgili görüşlerini paylaşan Güneş, şöyle konuştu:

        "1977 yılında Sakar Şakir filminde asistanlık yaparak sinemaya başladım. O yıllar hafif meşrep film furyası nedeniyle sinemamızın ağır darbe aldığı yıllar oldu. TRT o zamanlar tek kanaldı ve seyirci eve çekildi. Ticari filmler dediğimiz filmlerin de hayatımızdan çıkması, sinema seyircisinin salonları terk etmesi, televizyon filmleri ve televizyon dizilerinin ortaya çıkması, televizyon kanalların çoğalması sinemamızı sekteye uğrattı. Ayrıca sinema salonlarımızı yabancı filmlere kaptırdık. Yabancı film ve dizilerin, özellikle Amerikan film ve dizilerin sürekli sinemalarda ve televizyonlarda yer bulması Türk sineması adına hiç de iyi olmadı."

        Kurgucu Koçak ise, "Günümüz Türk sinemasında sözüm ona komedi filmleri seyirci buluyor. Bir şekilde insanları düşünmeye sevk eden ve bir şey anlatmaya çalışan filmler gişe bulamıyor." dedi.

        Öğrencilerin sorularının ardından söyleşi son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler