Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş ve Çukurova'nın verimli topraklarını sulayan Ceyhan Nehri'nin kaynağında su seviyesinde meydana gelen düşüş, içme ve sulama suyu miktarını etkiledi.

        Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklığın, Elbistan ilçesindeki Ceyhan Nehri'nin kaynağı olan Pınarbaşı'nda su seviyesinin azalmasına sebep olduğunu söyledi.

        Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren termik santral üniteleriyle şeker fabrikasının da üretimdeki su ihtiyacını Pınarbaşı'ndan karşıladığını ifade eden Uzunlar, il genelinde içme suyu kaynaklarında ciddi anlamda azalma meydana geldiğini belirtti. Uzunlar şunları kaydetti:

        "Gerek mevsimsel durum gerek Kahramanmaraş genelinde devam eden kuraklık ilimizdeki yer altı ve yer üstü su kaynaklarını olumsuz etkiledi. Bunun sonucu tüm Kahramanmaraş genelinde olduğu gibi Elbistan ilçesinde ve Ceyhan Nehri ile Pınarbaşı kaynağında da azalma olmuştur. KASKİ Genel Müdürlüğü olarak halkımızın içme suyu sıkıntısı çekmemesi için gece gündüz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler