Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Antalya Havalimanı'nda hakaret ettiği öne sürülen heykeltıraş Ragıp Çiçen'in yargılanmasına başlandı.

        Antalya 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Çiçen hazır bulunurken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu temsilen avukatı Celal Çelik ise mazeret sunarak katılmadı.

        Çiçen, Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği iddialarını reddederek, hakaret kastıyla söz söylemediğini, eleştiri hakkını kullandığını ve gerçekleri dile getirdiğini öne sürdü.

        Kılıçdaroğlu'nun, İzmir Karabağlar Belediyesince 2013'te temeli atılan, "Nasrettin Hoca" ve "Nuh'un Gemisi" temalı heykel alanının açılışını gerçekleştirdiğini kaydeden Çiçen, bu tarihlerde CHP'li belediyenin 1,5 milyon lira rüşvet istediğini ve 3 taksit halinde bu parayı belediyeye verdiğini iddia etti.

        Çiçen, rüşvet iddialarıyla ilgili partinin genel merkezine de gittiğini fakat güvenlik görevlilerince zorla dışarı çıkarıldığını ileri sürerek, beraatini istedi.

        Duruşma, eksiklerin giderilmesi için 11 Mayıs'a ertelendi.

        Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Çiçen, sözleri ve tavrının arkasında olduğunu belirterek, "Burada mağdur edilen kişi benim ve bana yapılan bu mağduriyetin yakın bir gelecekte bütün Türkiye'ye mal edileceğine eminim." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler