Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Sağlık Bakanlığı tarafından aralık ayının ilk haftasının 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlandığını belirtti.

        Acil sağlık hizmetlerinin amacının hayatı tehdit eden yaralanma ya da hastalık gibi durumlarda ihtiyacı olan vatandaşlara en kısa sürede ulaşmak ve onlara ilk müdahaleyi yaparak, en uygun şekilde tedavilerinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmak olduğunu ifade eden Sarı, şunları söyledi:

        "Bu amaç doğrultusunda Karabük 112 İl Ambulans Servisimiz, 14 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 32 ambulans ve 201 sağlık personeli ile acil çağrılara hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmek için canla başla çalışmaktadır ancak 112 acil çağrı merkezimize yapılan asılsız ya da gereksiz aramalar, arayan kişilerin adresi tam olarak tarif edememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi ve bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenlerle maalesef ambulansların vakalara ulaşma süreleri uzamaktadır. Buna rağmen şehir merkezinde ilk 10 dakikada vakalara ulaşma oranımız yüzde 90, kırsal kesimde ise ilk 30 dakikada vakalara ulaşma oranımız yüzde 85 seviyelerindedir."

        - Çağrıların yüzde 84'ü gereksiz

        Sarı, 2016 yılının 10 aylık döneminde Karabük 112 acil yardım hattına 162 bin 134 çağrı ulaştığını kaydederek, şöyle konuştu:

        "Bunlardan 24 bin 836 çağrıya acil çıkış yapılmıştır. Sonuç olarak 162 bin 134 çağrının yüzde 84'ünün asılsız ya da gereksiz arama olduğu görülmektedir. 2015 yılında ilimizde gereksiz çağrı oranı yüzde 92 olurken, 2015 yılında bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan ve 2016 yılı boyunca da devam eden 'Yaşama Yol Ver' kampanyasıyla bu oran yüzde 85'lere düşmüştür. Bu sevindirici ve umut verici bir gelişmedir."

        Etkilikte vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler