Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğine bağlı polisler kış lastiği uygulaması kapsamında ilçede denetim yaptı.

        Yetkililer, ilçe merkezinde trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2016 ile 1 Nisan 2017 tarihleri arasında geçerli olduğu ve uygulamaya uymayanlar hakkında cezai işlem yapıldığını belirtti.

        Trafik polisi Turan Kayalar, denetimlerin ardından yaptığı açıklamasında, ülkede tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde, her yılın 1 Aralık tarihi ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

        Kayalar, kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere 612 lira idari para cezasının kesildiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler