Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de bir grup ilkokul öğrencisi, biriktirdikleri harçlıklarını Türk Kızılayına bağışladı.

        TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu öğrencileri Altay Yıldızdağ, İbrahim Sevinç, Beyzanur Baytürk, Feyza Köse ve Emirhan Işık'ın, müdürleri İbrahim Erginsoy'dan aldıkları kumbara ile Türk Kızılayına bağışlamak üzere başlattıkları kampanyaya, kısa sürede diğer öğrenciler de destek verdi.

        Öğrencilerin topladığı 200 lira tutarındaki yardımı, Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel okula gelerek teslim aldı.

        Altıntel, öğrencilerin davranışları karşısında çok duygulandığını ifade ederek, Türk Kızılayının destekler sayesinde dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım ettiğini kaydetti.

        - "Türk Kızılayının savaş bölgelerindeki yardımları beni çok etkiledi"

        Yardımsever öğrencilerden Beyzanur Baytürk de harçlıklarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

        Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Afet Depolarını ziyaretlerinin ardından kampanya başlattıklarını ifade eden öğrenci, kampanyanın tüm arkadaşları ve öğretmenler tarafından destek gördüğünü söyledi.

        Kampanyanın devam edeceğini dile getiren Baytürk, “Kızılayı ziyarete gitmiştik, bize orada Türk Kızılayını anlattılar. Biz de insanlara yardımından, desteğinden çok etkilendik. 5 arkadaşım ile Kızılaya yardım kampanyası yapmak için karar verdik. Tabii bu sadece 5 kişi ile olmadı. Okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız çok destek verdi. 10 günde teneffüslerde, öğle aralarında arkadaşlarımıza giderek 'Kızılaya bağış yapmak istermisiniz' dedik, onlar da sağ olsun bu kampanyamıza destek çıktılar. Türk Kızılayının savaş bölgelerindeki yardımları beni çok etkiledi. Ben Kızılayın gönüllülerden oluştuğunu bilmiyordum, bu da beni çok etkiledi." di̇ye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler