Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Hendek El Ele Engellilerle Yaşam Derneği ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü gönüllü öğrencilerinin başlattığı "Engelsiz aile, ev, toplum, birey ve yaşam" projesi kapsamında engelli ailelere ziyaretler sürüyor.

        Engelli vatandaşlara ulaşmak amacıyla başlatılan projede engelli vatandaşlar ziyaret edilerek proje hakkında bilgiler veriliyor.

        Bedensel engelli Murat Sarıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi çok beğendiğini belirterek, bilmedikleri sosyal hakları, nelerden faydalanabilecekleri, kendilerini nasıl ifade edeceklerini ve toplumdaki yerlerinin ne olduğunu öğrendiğini kaydetti.

        Sarıoğlu, projenin çok amaçlı olduğunu dile getirerek, "İnşallah engelli kardeşlerimize çok faydalı olacağını zannediyorum. Bu projeyi planlayan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        SAÜ Eğitim Fakültesi Öğrencisi Merve Yıldız da dernek ve üniversite olarak çalışma yaptıklarını söyledi.

        Yıldız, proje kapsamında ailelerin kapılarını çaldıklarını belirterek, "Bu ailelerin nelere ihtiyaç duyduklarını tanıtım formunu doldurarak tespit ediyoruz. Devletten ve kamu kuruluşlarından ne gibi destek istediklerini tespit ediyoruz ve gereken çalışmaları yapıyoruz." şeklinde konuştu.

        Hendek El Ele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Esin Ayger de projeyi gerçekleştirmek için, köy köy, mahalle mahalle gezdiklerini dile getirerek, amaçlarının engelli ailelere destek olmak ve toplumda bir ihtiyaç haline gelen farkındalığı yaymak olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler