Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kuzey Kore ve Küba, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını kuvvetlendirme sözü verdi.

        Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'da yer alan haberde, Fidel Castro'nun cenazesine katılmak üzere Küba'nın başkenti Havana'ya resmi ziyarette bulunan iktidar partisi temsilcisi Choe Ryong-hae'nin, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile bir araya geldiği bildirildi.

        Haberde, Raul Castro'nun, "Küba, iki ülkenin önceki liderleri tarafından kurulan dostane ilişkilerin geliştirilmesi için Kuzey Kore ile bağlarını her zamankinden daha fazla güçlendirecek." sözlerine yer verildi.

        Choe, görüşmede, emperyalizme karşı ortak mücadele edilmesi sözü verilerek, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin pekiştirilmesi konusunda mutabakat sağlandığını ifade etti.

        Castro'nun, Kuzey Korelilerin "yakın dostu ve yoldaşı" olarak anıldığı biliniyor.

        Pyongyang'dan yapılan açıklamada, 26 Kasım'da hayatını kaybeden Fidel Castro'nun anısına ülkede 3 günlük yas ilan edildiği ve devlet binalarının önlerindeki bayrakların yarıya indirilmesi emri verildiği bildirilmişti.

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, taziye için Küba Büyükelçiliği'ni ziyaret etmişti.

        Kuzey Kore Meclis Başkanı Kim Yong Nam ve Başbakan Pak Pong Ju, haberi aldıktan sonra, Fidel Castro'dan 2008'de görevi devralan kardeşi Raul Castro'ya başsağlığı mesajı göndermiş ve mesajında, "Castro'nun Küba devrimi ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkisi için sergilediği kahramanlık sonsuza kadar baki kalacak." ifadelerine yer vermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler