Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, göçmenlerin yasa dışı yolla yurt dışına geçişlerine karşı alınan tedbirlerin etkili olduğunu bildirdi.

        Resmi Gazete'nin 1 Aralık 2016 tarihindeki sayısında yayımlanan, Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi ile Tokat Vali Yardımcılığı görevine atanan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, basın mensupları ile bir araya geldi.

        Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda, ilçe ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gödekmerdan, 2016'nın turizm açısından istenilen seviyede geçmediğini ancak diğer turizm bölgelerine göre Bodrum'un daha az etkilendiğini söyledi.

        Yaşanan olumsuzlukların 2017'de yaşanmaması temennisinde bulunan Gödekmerdan, turist getiren uçaklara verilen yakıt desteğine değinerek, "2017'de turizmin 2016'dan çok daha iyi olmasını bekliyoruz. Devlet bu konuda gerekli tedbirleri alıyor. Hükümetimiz uçak seferlerine verdiği yakıt parası desteğini 2017'de genişleterek devam ettirme kararı aldı." dedi.

        Geçen sene Bodrum'a çok sayıda Suriyeli sığınmacının geldiğini anımsatan Gödekmerdan, alınan tedbirler sonucu sayının hemen hemen sıfıra düştüğünü vurguladı.

        Geri Kabul Anlaşması'nın da etkili olduğunu aktaran Gödekmerdan, "Ama yine de tedbir alınmazsa Yunan adalarına geçmek isteyen çok sayıda mülteci oluyor." diye konuştu.

        Yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik ilçe girişindeki belirli mevkilerde denetleme noktaları oluşturulduğundan da söz eden Gödekmerdan, çok az sayıda da olsa başka yollarla ilçeye girmiş olanların da karada ya da denizde yakalanıp geri gönderildiğini kaydetti.

        Basının, kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli olduğunu vurgulayan Gödekmerdan, basın mensupları ile karşılıklı iyi dileklerini ilettiği toplantıda, haberin doğruluğunun araştırılmasının da önemine işaret etti.

        Bodrum'un çok güzel bir yer olduğunu ve daha da gelişmesi için çalıştıklarını anlatan Gödekmerdan, ilçeye hizmet etmekten zevk duyduğunu kaydetti.

        Gödekmerdan, toplantı sonunda basın mensupları ile günün anısına fotoğraf çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler