Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis Belediyesi Başkanı Hasan Kara, Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Kara, mesajında, Kilis'in Mercidabık, 1. Dünya ve Kurtuluş savaşlarından kalan şanlı bir miras olduğunu belirtti.

        Kilis'in tarihin her döneminde düşmanlara karşı milli mücadele ruhuyla hareket ettiğini vurgulayan Kara, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Albay Polat Bey önderliğinde, Kuva-yi Milliyecilerimiz 7 Aralık 1921 günü mukaddes Kilis topraklarına girdiler. Hükümet konağındaki Fransız bayrağını indirerek ay yıldızlı Türk Bayrağımızı göğe çektiler. Bize düşen tek görev barışın ve umudun şehri olan Kilis ve köylerinin geçmişte vermiş olduğu şerefli mücadele ve direnişi saygı ve rahmetle anarak gelecek nesillere aktarmak ve atalarımızın bize kanı ve canı pahasına bıraktığı bu mukaddes memleketimizi ilelebet korumak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler