Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, geçen hafta katıldıkları Israfood Fuarı'ndan oldukça memnun ayrıldıklarını belirtti.

        Yamanyılmaz, yazılı açıklamasında, geçen hafta Tel Aviv’de 36'ncısı düzenlenen "Israfood Fuarı"na ilk kez katıldıklarını ifade etti.

        Fuarın, İsrail'in tek ve en önemli gıda fuarı olduğuna dikkati çeken Yamanyılmaz, şunları kaydetti:

        "Sektörümüz için büyük öneme sahip olan kanatlı ürünlerimizin İsrail'e ihracatı önündeki teknik engellerin ve yasakların kaldırılması en büyük temennimiz. Bu engellerin kaldırılmasıyla sektörümüz İsrail pazarında daha etkin rol oynayacaktır. Fuardan oldukça memnun ayrıldık. Standımıza yoğun bir ilgi vardı, özellikle Türk balıklarına yoğun bir talep olduğunu gözlemledik. Bu nedenle önümüzdeki yıl bu fuarda Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak bir milli katılım organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Böylece İsrail'de daha güçlü bir şekilde yer alacağız diye umut ediyoruz. Bu pazardan pay edinmemiz durumunda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 5 milyar dolar ihracat hedefinde İsrail önemli bir oyuncu olacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler