Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Malkara'ya yeni atanan öğretmenlerin yetiştirilmesinde yardımcı olan tecrübeli öğretmenlere başarı belgesi verildi.

        Malkara Kaymakamı Osman Altın, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretmenliğin zor ve meşakkatli bir görev olduğunu söyledi.

        Öğretmenliğin çok farklı eğitim süreçleri olduğunu ifade eden Altın, "En son yapılan kanuni düzenlemelerle öğretmenlerin kendi meslekleri içinde bir adaylık dönemi konuldu. Bu adaylık döneminde kıdemli bir öğretmen nezaretinde eğitimlerini sürdürmesi hedeflendi. Elbette ki sizler mezun olduğunuz üniversitelerde çeşitli stajları daha önce de görüyordunuz. Ancak bu uygulanan model meslek içinde eğitimi daha çok ön plana çıkartıyor ve Malkara ilçemizde almış olduğumuz sonuçlar öğretmenlerimizin yetişmesinde oldukça olumlu." dedi.

        Öğretmenlere, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Altın, şunları kaydetti:

        "İnşallah bundan sonra her eğitim öğretim yılında, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize sizlerin tecrübelerinizi aktarmanız açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devam etmesini temenni ediyoruz. Sizler hem öğrencilerinizle ilgilendiniz, hem de o öğretmenlerinizin yetişmesine katkı sağladınız. Dolayısı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık olarak bunun değerlendirilmesi sonucu bu başarı belgelerini sizlere vermekten onur duyuyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

        Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ile öğretmenler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler