Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Engelsiz Hayat Okuyan Toplum" temalı "2. Kitap Günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

        KBÜ Turuncu Kantin binasında gerçekleşen ve 10 gün boyunca 230 yayınevinden 24 bin kitabın öğrencilerle buluşacağı etkinliğin açılışını Rektör Prof. Dr. Refik Polat yaptı.

        İki kolu olmayan ve ayakları ile resim yapan engelli 26 yaşındaki Ayşe Işık, azmi ve becerisiyle büyük ilgi gördü. Aynı zamanda yazar olan Işık, tarihi Safranbolu evlerinin yer aldığı yağlı boya çalışması yaptı.

        Karabük Yaşama Sevinci Özel Eğitim İlkokulu öğretmenlerinden Mutiye Dayıoğlu ise Braille Alfabesi ile ilgili bilgi verdi.

        Rektör Prof. Dr. Polat, burada yaptığı konuşmada, kitap ve okumaya yönelik üniversitede birçok etkinlik düzenlediklerini, kitap merkezli bir kültüre sahip olmak istediklerini ifade etti.

        Engelli yazar ile öğretmeni gördüğünde onların azimleri ve inançları karşısında duygulandığını dile getiren Rektör Polat, herhangi bir engeli bulunmayan bireylerin bu azim ve başarıdan ders çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler