Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da 15 Temmuz şehitleri için gösteri sahnelendi.

        Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Konservatuarınca SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen "Bu Topraklar için Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü" adlı gösterinin Genel Sanat Yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, Senaryo, Kurgu ve Dans Yönetmenliğini ise Araştırma Görevlisi Umut Erdoğan yaptı.

        SAÜ Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Hatice Selen Tekin, gösteriden önce yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

        Tekin, tarihte birikmiş olan kültür hazinelerini sanat aracılığıyla anlatmanın ve aktarmanın konservatuar olarak üzerlerine düşen önemli bir görevi olduğunu düşündüğünü dile getirerek, "Bu anlamda konservatuarımız çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına gerçekleştirdiğimiz "Bu topraklar için Dans ve Müzik" gösterisi yine terör nedeniyle şehit olan güvenlik güçlerimiz için gerçekleştirdiğimiz "Bir ayrılık, Bir Yoksunluk, Bir Ölüm" isimli etkinlikler ilk akla gelen gösterilerimizdir." diye konuştu.

        "Çok sayıda izleyiciyle buluşan bu etkinliklerimiz beğeniyle taçlandırılmıştır." diyen Tekin, şu ifadeleri kullandı:

        "Tarih boyunca ülke bütünlüğümüze herhangi bir saldırı olduğunda birlik halinde durabilmeyi başarmış bir milletiz. 15 Temmuz'da yine bir olmayı başardık. Bugün 15 şehitleri anısına gerçekleştireceğimiz konservatuarımızın sahneleyeceği "Bu Topraklar için Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü" adlı gösterimizle karşınızdayız. Başta katkılarından dolayı rektörümüze, mesai arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum."

        Programa, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Sakarya 3.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan İskenderoğlu, akademisyen, öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler