Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i kabul etti.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çelik'in 1 Kasım'da Ankara’daki görevine başlayan yeni AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger’i kabul ettiği belirtildi.

        Kabulde, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler ve bu kapsamda AB Delegasyonu'nun oynayabileceği rol konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada görüşmeye ilişkin şu ifadelere yer verildi:

        "AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye-AB ilişkilerinin ileriye götürülmesi ve AP kararı gibi ilişkileri zehirlemeye yönelik vizyon yoksunu adımların verdiği zararın giderilmesi için AB Türkiye Delegasyonu’na büyük görevler düştüğünü belirtti ve Türkiye’deki gelişmelerin doğru anlatılmasına verdiği önemi ifade etti."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler