Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Abdullah İrgin, Adviye Gül İsmailoğlu ve Sabri Ünal, Çorlu'da düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında Çorlu Kültür Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğündeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

        Kumdan resimler çizen Veysel Çelikdemir'in hazırladığı "15 Temmuz" temalı gösterisi izleyicilerin beğenisini topladı.

        Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, yaptığı konuşmada, darbe girişimini engellemeye çalışırken gazi olan vatandaşlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

        Darbe gecesi Tük milletinin birlik ve beraberlik içerisinde hainlere fırsat vermediğini aktaran Vali Ceylan, halkın bir araya gelerek hain darbe girişimcilerine gereken cevabı verdiğini anlattı.

        15 Temmuz gecesi ülkenin bir kargaşa içerisine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Ceylan, ''15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti ve milli iradeye bir darbe girişimi oldu. Bayrağı eline alan sokağa çıktı ve toplum bu vatanı hainlere bırakmadı'' dedi.

        Vali Ceylan, şöyle devam etti:

        "Millet tankların, topların, mermilerin önüne siper oldu. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, bütün millet el ele birlikte oldu, bir oldu, diri oldu, iri oldu ve hainlere karşı direndi. Yaşanan darbe girişiminde 248 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 193 vatandaşımız da yaralandı. FETÖ terör örgütü ülkeyi her ne kadar ele geçirmek istese de bunu başaramadı. Zalimlere karşı istiklal ve istikbal için hep beraber direndik. Günlerce meydanlarda durduk. Bu birlikteliğimiz hiç bozulmasın.''

        - "Yaşanan olaylarda şehit oluruz diye düşündük''

        İstanbul'da yaralanan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz gecesinin başlangıcının karanlık sonunun ise aydınlık ve güzel olduğunu söyledi.

        Darbe girişimi gecesi, bütün herkesin sokaklara döküldüğünü ve vatanını bu hainlere teslim etmediğini ifade eden İsmailoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

        "Hiçbirimiz böyle bir şey beklemiyorduk. Yaşanan olayları televizyondan gördük. Televizyonda gördüğümüz Cumhurbaşkanımızın konuşmasının ve herkesi sokaklara davet etme çağrısının ardından ailemle abdestimizi alarak hepimiz birbirimizle helalleştik ve sokaklara çıktık. Hiç korkmuyorduk. Ailemle birlikte yaşanan olaylarda şehit oluruz diye düşündük.

        Hain FETÖ terör örgütünün hainlerine mahkemede hesap soracağını dile getiren İsmailoğlu, "15 Temmuz gecesi bizlere, bizim silahlarımız, tanklarımız ve toplarımızla ateş açan teröristler, bizleri korkutmak ve vatanı almak için uğraştılar. Ama biz asla duruşumuzdan geri adım atmadık'' dedi.

        Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'na kırdığı camdan giren ve yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin ise kendisine yapılan kahraman yakıştırmasını kabul etmediğini söyleyerek, ''Kahramanlar vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenlerdir. 15 Temmuz gecesini hiçbirimiz unutmayalım ve unutturmayalım'' şeklinde konuştu.

        Yatsı namazı çıkışı darbe girişimi olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini, hemen ailesini, akrabalarını ve arkadaşlarını toplayarak sokağa çıktığını ifade eden Sabri Ünal da darbecilere Osmanlının torunları olarak sağlam bir tokat attıklarını vurguladı.

        Programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler