Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5'i tutuklu 23 kişinin yargılanmasına başlandı.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu 5 kişinin yanı sıra tutuksuz yargılanan 18 kişi ve avukatları katıldı.

        Mahkeme, tutuklu sanıklardan S.Ç. ve Ü.E'nün yurt dışı çıkış yasağı tedbiri ile tutuksuz yargılanmasına karar verirken, diğer 3 kişinin tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

        Duruşma 26 Ocak 2017'ye ertelendi.

        PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan şüphelilere yönelik Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 19 kişi, devam eden çalışmalarda ise 4 kişi gözaltına alınmıştı.

        Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "toplantı ve yürüyüşlere silah veya belirtilen aletlerle katılma", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu malına zarar verme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler