Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da hasta almaya giderken kara saplanan ambulans, belediye ve UMKE ekiplerinin çabasıyla kurtarıldı.

        İpekyolu ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Yukarı Bakraçlı Mahallesi'nde ikamet eden 53 yaşındaki tansiyon ve şeker hastası Nurten Güç'ün rahatsızlanması üzerine yakınları durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

        İlçe merkezinden yola çıkan ilk yardım ekibini taşıyan ambulans, mahalle yakınlarında kara saplandı. Paletleri kırılan ambulansta bulunan 3 sağlık görevlisi olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı.

        Durumun 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesine ait greyder ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yönlendirildi. Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren uğraşısı sonucu, sağlık görevlileri ve kara saplanan ambulans kurtarıldı.

        Yolun greyder ile açılmasının ardından mahalleye ulaşan sağlık ekipleri, hastayı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler