Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan 3 ayrı davada, 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki 3 ayrı davanın duruşmasına, 2'si tutuklu 5 sanık ile avukatları katıldı.

        İlk duruşmada, FETÖ'nün kapatılan yurtlarında çalışan tutuklu sanıklar Ethem Ölmez ve Cengiz Kaya'nın ifadeleri alındı.

        Duruşmaya, Çorum L Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan sanıklar, çalıştıkları yurdun FETÖ'ye ait olduğunu bilmediklerini savunarak, suçlamaları kabul etmedi ve tutuksuz yargılanmayı talep etti.

        Mahkeme heyeti, Ölmez'in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, Kaya'nın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Diğer duruşmada ise "FETÖ ve örgüt liderini övücü" söylemlerde bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve İl Jandarma Komutanlığındaki görevinden ihraç edilen tutuksuz sanık astsubay H.K, hakim karşısına çıktı.

        Sanık H.K, savunmasında herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını, FETÖ'yü terör örgütü olarak kabul ettiğini, ByLock kullanmadığını ve tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, beraatını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanığın kullandığı akıllı telefonun Ocak-Temmuz tarihleri arasında yazışma programlarındaki mesajlarının incelenmesine, dosyadaki eksiklerin giderilmesine ve davanın 6 Nisan'a ertelenmesine karar verdi.

        Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada ise tutuksuz sanıklar binbaşı M.U. ile astsubay Ü.A'nın yargılanmalarına devam edildi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların kullandığı akıllı telefonların Ocak-Temmuz tarihleri arasındaki yazışma programlarındaki mesajlarının incelenmesine, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Kırıkkale'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan 3 ayrı davada 5 sanığın yargılanmalarına 25 Ekim'de başlanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler