Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgüt Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit düşen Cengiz Hasbal'ın adı, Şebinkarahisar ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kız öğrenci pansiyonuna verildi.

        Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı kamu binalarına şehitlerin isimlerinin verilmesi için çalışma yaptıklarını belirterek bu çerçevede Şebinkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kız öğrenci pansiyonuna Şehit Cengiz Hasbal'ın adının verilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları önerinin kabul edildiğini aktardı.

        Yılancı, demokrasi şehitleriyle gurur duyduklarını ve asla unutmayacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

        "15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hep hissediyoruz. Cengiz kardeşimiz de onlardan biri. Cengiz kardeşimiz de diğer demokrasi şehitlerimiz gibi 15 Temmuz akşamı vatan için, bayrak için, ezan için velhasıl tüm kutsal değerlerimiz için candan da canandan da vazgeçmişti. Sevgili kardeşim bilesin ki bütün Şebinkarahisarlılar seninle gurur duyuyor. Ruhları şad olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler