Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, orman kesim işçilerine yönelik uygulamalı olarak ağaç kesme ve boylama tatbikatı yapıldı.

        Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nif Mahallesi orman kesim sahasında düzenlenen eğitimde, işçilere iş sağlığı ve güvenliği için almaları gereken önlemler anlatıldı. İşçilere, Güneydağ İşletme Şefi Yıldırım Sönmez tarafından uygulamalı olarak, üretim aşamasında dikkat edilecek hususlar, ağaç kesme ve boylama teknikleri hakkında bilgi verildi.

        Tatbikatı izleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'nin yüzde 77’sinin ormanla kaplı olduğunu ve ormanların korunması için canla başla mücadele ettiklerini söyledi.

        İlçede orman yangınlarıyla mücadelede önemli mesafeler aldıklarını ve bu yıl Fethiye'de hiçbir büyük yangın olmadığını dile getiren Çalık, şunları söyledi:

        "Ormanların korunması çok önemli. Yangınla mücadele ederken görev başında şehit olan ormancılarımız var. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde bir yangının günlerce söndürülemediğine tanık oluyoruz. Bu da bizim orman teşkilatımızın gücünü gösteriyor. Ormanları hem koruyup kollamak hem de üretim yapmak orman teşkilatımızın işi. Ormanda kesim yapan işçilerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bileğinizin hakkıyla ağır iş yaparak helal para kazanıyorsunuz. Kazandığınız para kutsaldır."

        Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici da Muğla'nın Türkiye'de sayılı bölge müdürlüklerinden olduğunu, il genelinde 1 milyon 158 bin hektar alanda çalıştıklarını ifade etti.

        - "Kesilen ağaçlar 100 yaşının üzerindedir"

        Tatbikatı, işi organize edenlerle işi yapanların buluştuğu bir toplantı olarak kabul ettiklerini ifade eden Dikici, "Eskiden, 'nasıl kesersen kes' mantığı vardı, şimdi daha organize ve kurallı hareket ediyoruz. Bizler de bu konudan tedbirler almaya başladık. Önce kendimizi güvence altına alacağız. Ondan sonra çevremize saygı duyacağız ve yaptığımız iş verimli olacak. Kesilen ağaçlar 100 yaşının üzerindedir. Kesilen ağaçların yerine de doğal ya da suni yollarla ağaçlandırma yapılıyor. " diye konuştu.

        Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ise iş güvenliği ve sağlığını çok önemli olduğunu kurallara uymayana kesim sahasında iş verilmeyeceğini söyledi.

        Ağaçların belli boy ve yaşa geldikten sonra kesilerek ekonomiye kazandırıldığını dile getiren Zorlu, kesilen ağaçların yerlerine başarılı ağaçlandırma sahalarının oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler