Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan, Kahramanmaraş adliyesinde görev yapan hakimler Özgür K, Ramazan B, Hülya G, Serap B, ile Elbistan adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Fatih T'yi görevleri başında gözaltına aldı.

        Savcı ve hakimlerin iş yerlerindeki odalarıyla evlerinde arama yapıldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen 5 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Hakimlerden Ramazan B. ve Özgür K. ile savcı Fatih T. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı, Serap B. ile Hülya G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Savcı ve hakimlerin, FETÖ'nün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı öne sürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler