Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesindeki uzaman ekipler, kent genelinde kaçak elektrik tarama faaliyetleri yürüttüğü bildirildi.

        Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Tunceli İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uzman ekiplerin güvenlik güçleri eşliğinde kent genelinde kaçak elektrik tarama faaliyetleri yürüttüğü kaydedildi.

        İl ve ilçe merkezlerinde ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve sanayi tarifesinde enerji kullanan tüm tesislerin ziyaret edildiği ve sayaçlarına ait ölçü devrelerinin kontrolleri yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Kaçak elektrik tüketimi gerçekleştirildiği tespit edilen tesisatlar için Elektrik Piyasası Tüketici Hizmet Yönetmeliğinin ilgili maddelerine istinaden işlem yapılmakta ve kaçak tüketim faturaları düzenlenmektedir. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereceğince abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kaçak elektrik kullanan kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Kaçak elektrik tüketimi gerçekleştirilmesine yardım ettiği tespit edilen kişilere de yaptırım uygulanmaktadır."

        Açıklamada, ayrıca, kaçak elektrik ile mücadele için duyarlı ve sorumluluk bilinci taşıyan herkesin FEDAŞ kurumsal internet sitesi ve ilgili telefon numaralarına kimlik bilgilerini paylaşma zorunluluğu olmadan ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler