Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir yıl önce 16 yaşındaki kız çocuğu ile ailesinin izni olmadan imam nikahıyla yaşamaya başlayan ve hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla açılan soruşturma dolayısıyla çalıştığı okuldaki işinden uzaklaştırıldığını öne süren Mehmet Faruk K, "mağduriyetinin giderilmesi" talebiyle Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan yardım istedi.

        Valilik Toplantı Salonu'nda, kent merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması amacıyla Azizoğlu "Halk günü" düzenledi.

        Azizoğlu, kentte ayda 2 kez yapılan "Halk Günü"nde, vatandaşlar ile görüşerek sorunlarını dinledi.

        Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda kantin işlettiğini ifade eden 27 yaşındaki Mehmet Faruk K, imam nikahı ile yaşadığı "eşinin" nüfusunda 16 yaşında gözükmesi sebebiyle "Erken yaşta evlenenlerin mağduriyetiyle ilgili düzenleme" çerçevesinde, hakkında savcılıkça "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan soruşturma açıldığını söyledi.

        Soruşturma dolayısıyla okulda çalışmasına da izin verilmediğini dile getiren Mehmet Faruk K, "Eşimin kemik yaşının tespiti için mahkeme kararını bekliyoruz. Savcı soruşturmanın 6 ay sonra sonuçlanacağını söyledi. Kantin işletmesine ortağım, Milli Eğitim Müdürlüğü yazı göndermiş, iş yerimden uzaklaştırıldım. 6 aylık kızım var." diye konuştu.

        Mehmet Faruk K, nüfusa göre 16 yaşında gözüken eşini, bir yıl önce 19 yaşında bildiği için kaçırıp imam nikahı ile yaşamaya başladıklarını aktararak, hakkındaki soruşturma neticeleninceye kadar sigortasının da kesilmesi sebebiyle mağdur olduğunu söyledi.

        Vali Azizoğlu da konuyla ilgili gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi.

        Horasan'a bağlı Küçükkonak Mahallesi'nin muhtarı Şemsettin Yeşil de 500 nüfuslu mahallede cep telefonunun çekmediğini belirterek, Azizoğlu'ndan sorunun çözülmesini talep etti.

        Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yüzünde izler kalan bir vatandaş da estetik ameliyatı olmak için yardım istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler