Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Tuğlalı Parkta düzenlenen etkinlikte ambulanslara yol vermenin önemine dikkat çekmek amacıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği kaza yapmış yaralılara 112 Acil, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Tekirdağ il Sağlık Müdürü Mustafa Sönmez etkinlikte yaptığı konuşmada, hafta dolayısıyla 112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunda vatandaşları bilgilendireceklerini ve özellikle ambulanslara yol verme konusunda farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

        Bazı araçların ambulansların peşine takılarak ilerlemeye çalıştığını, kimilerinin ise ambulansa yol vermediğine dikkat çeken Sönmez, "Şu unutulmamalıdır ki o ambulansın içinde ya kendimiz ya da bir yakınımız olabilir. Bu bilinçle sirenleri çalan ambulanslarımıza trafikte yol verelim." diye konuştu.

        Ayrıca etkinlikte, Tuğlalı parka kurulan stantlarda vatandaşlara acil sağlık hizmetleri konusunda bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler