Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ev sahipliğinde Uluslararası Ormancılık Sempozyumu düzenlendi.

        Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen Uluslararası Ormancılık Sempozyumu'nun açılışı Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım'ın da katılımıyla yapıldı.

        Yıldırım, yaptığı açış konuşmasında, ülkeler için ormanların en önemli doğal kaynaklar arasında olduğunu belirtti.

        Ormanların üretilebilir doğal kaynak arasında yer aldığını ve Kastamonu'nun bu açıdan son derece zengin varlıklara sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, "Türkiye'de Uluslararası Ormancılık Sempozyumu düzenlenecekse bunun tek adresi Kastamonu olması gerekirdi ve bu şekilde oldu. Bu sempozyumda elde edilecek bilgilerin hem Türk hem dünya ormancılığına faydalı olmasını temenni ediyorum. Ormanlarımız aynı zamanda geçim kaynağı. Her manada hayatımızı etkiliyor." diye konuştu.

        Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise ormanların korunması kadar ondan en iyi şekilde yararlanılmasının önem taşıdığını dile getirerek, "Hem ormanlarımızı koruyalım hemde buradan insanlarımızın istifade etmesini sağlayalım. Biz ormanlık alanı bol bir memleket olduğumuzdan ahşapla ilgili de faaliyetlerimiz olmalı. Faaliyetlerimiz var ama yeterli değil. Ahşap Fuarı yapıyoruz gereken ilgiyi göremiyoruz. Bu konularda herkesin daha duyarlı olması gerekiyor." dedi.

        KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın da açılışına katıldığı sempozyumda, 13 ülkeden bilim adamları 192 sözlü, 61 yazılı tebliğ sunacak. Sempozyum, 3 gün sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler