Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluğun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "31. Muhtarlar Toplantısı"nda, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bayburt, Çanakkale, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Konya, Manisa, Niğde, Trabzon, Uşak ve Yalova'dan gelen muhtarlara hitap etti.

        Konuşmasına, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoşgeldiniz!" diyerek başlayan Erdoğan, muhtarlarla buluşmalarını yine milletçe zorlu bir mücadelenin içinden geçilen günlerde idrak ettiklerini dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, alçakça ve çirkince sürdürülen Türkiye'yi güneyden kuşatma projesine ve devletin, toplumun içine sızmış Feto'dan PKK'ya kadar tüm terör örgütlerine karşı kararlı mücadele yürüttüklerini ifade ederek, "Son hamle ekonomimizle yapıldı. İhracat ve turizm üzerinden yapılan saldırıya ilave olarak döviz spekülasyonuyla ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor." diye konuştu.

        - "Milletime teşekkür ediyorum"

        Ekonominin bazı sıkıntıları bulunduğunu ve hükümetin konunun çözümüne ilişkin gayret sarfettiğini anlatan Erdoğan, yeni tedbirlerle gereken önlemleri aldığını ve almayı da sürdüreceğini bildirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluğun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz. Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk lirası karşısındaki yükselişinin sebeplerine baktığımızda elle tutulur, ciddi iktisadi karşılığı olan hiçbir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Biz de buna karşılık her zaman olduğu gibi devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi bu konuda farklı bir anlamda yardıma çağırdık. Dedik ki 'Gelin yastığınızın altındaki dövizleri Türk lirasına çevirin, Türk lirası olmazsa altına çevirin.' Çünkü karşılıksız para basmak suretiyle döviz baskısına bizi almak isteyenlere böyle bir cevabı verelim ve benim vatandaşım geldi, Türk lirasına yönlendi ve kim, nerede, elinde ne kadar dövizi varsa bunu Türk lirasına çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum, vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar..."

        "Bu millet, eğer dert vatansa, dert milletse ne diyor, 'Gerisi teferruattır.'" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Elinde ne varsa hemen gitti Türk lirasına çevirmeye başladı ve bu konudaki kararlılığın ben devam edeceğine inanıyorum. 40 yıllık siyasi hayatımda şunu gördüm, eğer bir millet bir şeye inanır ve harekete geçerse onu durduracak hiçbir güç yoktur. Bir asır önce Çanakkale'de yedi düvel dünyanın en modern savaş imkanlarıyla üzerimize gelirken bu milleti zafere ulaştıran işte bu inanç, işte bu imandır. Ölmekten korkmayan bir milletin karşısında hiçbir silah dayanamaz. Milletimiz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısına da Çanakkale ruhuyla çıkmadı mı? Uçakların, helikopterlerin, tankların, namluların üzerine tekbirle giden bu milleti o gece değil Feto, arkasındaki tüm güçler de sahaya inseler durduramazlardı, korkutamazlardı ve nitekim başaramadılar. Böyle bir milletin evladı olmaktan, böyle bir milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum, onur duyuyorum bunun için de Rabbime her daim hamdediyorum."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler