Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Enstitünün bir yandan test ve muayene hizmetleriyle havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlarken, bir yandan da Yeşil Havaalanı Projesi ile çevre kirliliğine karşı önlem alınmasına öncülük ettiğini belirtti.

        Korkmaz, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de havacılık sektörünün, havalimanı altyapısı, uçak sayısı ve yerli üretim yolcu uçağı gibi bir vizyonla hareket ettiğini, bu yaklaşımın havacılıktaki bakım, onarım, muayene, gözetim, test ve sertifikasyon işlemlerinin de gelişmesini sağladığını ifade etti.

        TSE'nin söz konusu alanlarda üstlendiği rolleri ve Yeşil Havaalanı Projesi'ni anımsatan Korkmaz, şunları kaydetti:

        "TSE-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu projede 'yeşil kuruluş' sayısının her geçen gün artması ve önümüzdeki yıllarda ülkemizde 'yeşil havaalanı' markası taşıyan havaalanları görmemiz mümkün olacaktır.

        TSE bir yandan laboratuvar altyapısı ve uzman personeliyle gerçekleştirdiği test ve muayene hizmetleriyle sektörün gelişimine katkı sağlarken, bir yandan da Yeşil Havaalanı Projesi ile çevre kirliliğine karşı önlem alınmasına öncülük etmektedir. Enstitümüzün, havacılık sektörünün ülkemizdeki gelişimine sağlayacağı katkılar artarak devam edecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler