Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdür Vekili Yavuz Kurt, "Manisa'da engelli işçi istihdamına yönelik teşvikten, Ekim 2016 itibarıyla 463 işveren ve bin 674 sigortalı faydalandı." değerlendirmesinde bulundu.

        Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, SGK'nın engelli işçi istihdamını desteklediğini, bu yönde işverene önemli destek verdiğini belirtti.

        İş Kanunu gereğince 50'nin üzerinde işçi çalıştırılan iş yerlerinde yüzde 3, kamuda ise yüzde 4 engelli ve yüzde 2 eski hükümlü işçinin, meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Kurt, işverenlerin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığıyla bu işçileri temin edebileceklerini kaydetti.

        Açıklamasında, "Manisa'da engelli işçi istihdamına yönelik teşvikten, Ekim 2016 itibarıyla 463 işveren ve bin 674 sigortalı faydalanıyor. Teşvik kapsamında hazine tarafından karşılanan tutar ise 751 bin 292 lira." bilgisini paylaşarak, işvereni bu destekten faydalanmaya çağıran Kurt, teşvikten yararlanabilmesi için engelli personelin çalışma gücü kaybının en az yüzde 40 olması ve sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerektiğini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler