Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı köylerdeki elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

        Karlıova'da geçen hafta etkili olan kar yağışı dolayısıyla enerji iletim hatlarında oluşan arıza nedeniyle çok sayıda köyde elektrik kesintisi meydana geldi. Arızanın uzun sürmesi dolayısıyla mağduriyet yaşayan köylüler, el feneri ve cep telefonlarını şarj etmek için bile Karlıova'ya gelmek zorunda kaldı.

        Bir esnaf, iş yerinin önüne koyduğu masalara kablo uzatarak köylülerin cep telefonlarını şarj etmesine imkan sağladı. Prizlere telefonlarını takan köylüler, bu sayede telefonlarını şarj edebildi.

        Çatak köyünden telefonunu şarj etmek için Karlıova'ya gelen Pervi Çevik, "Köyde 7 gündür elektrik yok. Büyük sıkıntı yaşıyoruz." dedi.

        Suçatı köyünün muhtarı Sincar Poyaz ise elektrik kesintisinden kaynaklanan sıkıntıyı dile getirerek, "10 gündür elektriğimiz yok. Diyaliz hastaları daha büyük sorun yaşıyor." ifadesini kullandı.

        Hüdapar İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, ilçeye enerji hizmeti sunan şirketin görevini yerine getirmediğini savundu.

        İlçeye her yıl yoğun kar yağdığını dile getiren Bingöl, şöyle konuştu:

        "Bu karı ilk olarak görmüyoruz, her yıl zorlu geçiyor. İki metre, üç metre yağan karları gördük. Teknolojinin zirveye çıktığı bu süreçte 7 gün veya daha fazlasında yaşanan elektrik kesintileri çok ayıptır. Bazı köylüler kendi aralarında para toplayarak elektrikçileri direklere çıkartarak kopan telleri onarmaya çalışıyor."

        - "Onarım için takviye ekip geldi"

        Kaymakam Levent Yetgin ise kar dolayısıyla iletim hatlarının koptuğunu, direklerin devrildiğini vurgulayarak, "Halkımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda merkeze bağlı bazı köylere elektrik verildi. Bingöl merkezden gelen takviye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik verilemeyen birkaç köyümüz kaldı en kısa zamanda o köylere de elektrik verilecek." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler