Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, aile eğitim ve sosyal hizmet merkezlerinden faydalanan çocukları bilgilendirmek için drama yöntemini kullanıyor.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki çocuklar hem hakları hem de kendilerini ilgilendiren her türlü konuyla ilgili bilgilendiriliyor.

        Teknoloji bağımlılığı, engelli olmak, çocuk istismarı gibi konuları öğretmenlerin hazırladığı drama etkinlikleriyle daha kolay öğrenen çocuklar, hem eğleniyor hem de faydalı bilgiler ediniyor.

        Öğretmenler, düzenlenen etkinlikte ev, okul ve sosyal alanlarda çocukların kendilerine özel hakları olduğunu drama yöntemini kullanarak çocukların kendi yaşamından ve yakın çevrelerinden örneklerle anlattı.

        Ardından engelli bir bireyi canlandıran öğretmen, engelli çocuk ve yetişkin bireylerin hayatın bir parçası olduğunu, engel türü ne olursa olsun bireyler arasında ayrım yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

        Çocuklar, sahnelenen bir diğer drama etkinliğinde ise çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi.

        Hangi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini yaşayarak öğrenme fırsatı bulan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler