Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekmek için "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye" konulu uluslararası sempozyum düzenleyeceklerini söyledi.

        Rektör Polat, düzenlediği basın toplantısında, üniversite çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Kentin kalkınmasına destek verecek faaliyetlere devam ettiklerini belirten Polat, kurumlarla ortak çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

        Üniversitenin ile halkın iç içe olması için proje ve çalışmalar yürütüklerini bildiren Polat, "Üniversitemizde her fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okulunda akademisyenlerimizin verdiği seminerler devam ediyor. Öğrenci topluluklarımız kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetler arasında maddi geliri yetersiz aile ve öğrencilere yardım, sosyal ve toplumsal içerikli seminerler, sanat faaliyetleri bulunmakta." ifadelerini kullandı.

        Başkanlık sistemi ve anayasa sorunuyla ilgili iki farklı konferans düzenlediklerini aktaran Polat, Fen Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerince düzenlenen iki konferanstan ilkinin "başkanlık sistemi" üzerinde olduğunu bildirdi.

        Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem’in konuk olduğu konferansta başkanlık sistemi ve parlamenter sistem tartışmalarına açıklık getirildiğini anlatan Polat, "Başkanlık sisteminin ne demek olduğu ve neleri ihtiva ettiği üzerinde duruldu. Konferansın ikincisi ise Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı anayasa sorunu ile ilgiliydi. Konferansta, ülkemizde söz konusu güncel anayasa değişikliğine ihtiyacın temelde hangi esaslardan kaynaklandığını ve diğer anayasalarla kıyaslaması yapıldı." dedi.

        "15 Temmuz Darbe Girişimi Sosyolojik Analizi Konferansı" düzenlediklerini ve bu konferansla 15 Temmuz bilincini perçinlemeyi hedeflediklerini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

        "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken tarafından yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili sosyolojik analizleri ve darbeye giden süreç ile darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşananların sosyolojik açıdan ele alındığı konferans, üniversitemizde gerçekleştirildi ve öğrencilerimizin 15 Temmuz bilincinin perçinlenmesi hedeflendi."

        Polat, Muş'ta "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye" konulu uluslararası sempozyumu da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler