Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 1,5 yıldır fındık piyasasında alışılagelmişin dışında bir dalgalanma söz konusu olduğunu belirtti.

        GTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Çakırmelikoğlu'nun odaya üye fındık ihracatçılarıyla toplantıda bir araya geldiği belirtildi.

        Açıklamada, serbest piyasa koşulları ile ihracat üzerine değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, fındık çiftçisinin desteklenmesinden müstahsil makbuzu uygulamasına kadar birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

        Açıklamada, Çakırmelikoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

        "Son 1,5 yıldır fındık piyasasında alışılagelmişin dışında bir dalgalanma söz konusudur. Fındıkta fiyat istikrarı oluşmalı. Son dönemdeki dalgalanma ne üreticiye ne de ihracatçıya fayda sağlamakta. Bilakis ticari risk oluşturmaktadır. Süreç böyle devam ettiği takdirde Türkiye olarak fındıkta stratejik üstünlüğümüzü kaybedeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler