Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

        Birlik binasında yapılan görüşmede konuşan TÜKETBİR Genel Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Et ve Süt Kurumu tarafından Avrupa'dan gümrük vergisi ödemeden ithal edilecek büyükbaş hayvanların 23-25 Aralık tarihlerinde Türkiye'ye geleceğini söyledi.

        Tunç ayrıca getirilecek Avrupa cinsi besilerin Düzce'de 21 gün karantinada tutulacağını, herhangi bir sağlık probleminin tespit edilmemesi halinde hayvanların sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

        İthal etin Türkiye'ye gelmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

        - Bu işi birlikler yapsın

        "Devletin et ve kurbanlık satması uygun değil. İthal ete karşıyız. Doğru olan besiliklerin ülkemize getirilerek çoğaltılması. Bu işi yapması gerekenler de birliklerdir. Bakanlık da bu konuda birlikleri denetlemelidir.

        Amaç, ülkemizde üretimi arttırmak. Avrupa'dan ithal edilen besilerin üreticiye kilosu 15-17 liradan geliyor. Gelen besiler ortalama 270 kilogram ağırlığında. Gümrük vergisinin olmaması ve besilerin uygun fiyata üreticiye teslim edilmesi de memnuniyetle karşılandı."

        - Bürokrasi süreci uzatıyor

        Karacabey'de besilik havyan yetiştiriciliği yapan Yusuf Gün de Karacabey'den ekim ayında talep edilen 625 büyükbaş hayvanın sadece 120 tanesi gönderildiğini belirterek, "Hayvan ithalatını Türkiye Et ve Süt Kurumu değil, bu işi iyi bilen Et Üreticileri Birlikleri veya Bakanlık aracılığıyla kooperatifler yapmalıdır. Hayvan ithalatı işini de Birlikler yapmalıdır. Et ve Süt Kurumu bürokrasiden dolayı sıkıntı yaşıyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler