Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük ve ilçelerinde 3 bin kilometrelik yol ağında kar mücadele çalışması yürüttüklerini bildirdi.

        Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi dahil 5 ilçede ikişer greyderlerinin olduğunu, 3 greyderin de hazırda beklediğini ifade etti.

        Uzun, "2 de kar bıçaklı kamyonumuz da hazır vaziyette. Ayrıca kar çok yağdığı zaman yine bildiğiniz gibi yükleyici kepçe ve loderlerimize de zincir takarak devreye sokuyoruz. Bu sene de yine bir olumsuzlukla karşılaşacağımızı sanmıyorum. Arkadaşlar tecrübeliler. Nerede, ne kadar kar yağacağını biliyorlar. Önceliğimiz okul servis yolları ve diyalize giren hastalarımızın olduğu bölgeler." diye konuştu.

        2016 yılını çok iyi değerlendirdiklerini vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:

        "2016 bizim için gerçekten verimli bir sene oldu. İş makinesi yönünden gerçekten çok zenginleştik. Burada ödeneklerin temini konusunda başta vekillerimiz ve valimiz desteğiyle güzel ödenekler aldık. Bu ödenekleri de İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte değerlendirdik ve ihtiyacımız olan makineleri aldık. Güçlü bir makine parkımız var. İki senedir asfaltımızı kendimiz yapar hale geldik. Taşımızı kendimiz de üretiyoruz, yola seriyoruz. Asfaltımızı kendimiz yapıyoruz. Geçen sene 110 kilometre yapmıştık, bu sene de 175 kilometre asfalt ortaya çıkardık. Bu sene ihale bedeli olarak 17 milyon harcayacağımız bir bedeli, işçilik ve tüm giderlerle beraber 9 milyon liraya mal ettik. Burada 8 milyon lira tasarruf sağladık."

        Cumayanı köyünde altyapı, kanalizasyon, içme suyu işlerini bitirdiklerini kaydeden Uzun, Bostanbükü ve Kılavuzlar köylerinin içme suyu ve kanalizasyonun sorunu bitirdiklerini ifade etti.

        Uzun, "Birçok köyümüzün de bu şekilde alt yapılarını yapıyoruz. Bunlar da bize ayrı bir güzellik katıyor. İşlerimizi daha hızlı üretmeye çalışıyoruz. 2005'ten itibaren başlayan bir KÖYDES çalışmalarımız var. KÖYDES'ten de bu sene yaklaşık 6 milyon 400 civarında bir ödenek geldi. Bununla ilimize ve ilçelerimize çok güzel hizmetler yaptık." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler