Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Temsilciliği asgari ücretin 2 bin lira olmasını istedi.

        Tuğlalı Parkında toplanan sendika üyeleri "Asgari ücret net 2000" yazılı pankart açtı.

        Grup adına açıklama yapan DİSK Trakya Şube Sekreteri Caner Makaşçı bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için asgari ücretin net 2 bin TL olması gerektiğini söyledi.

        2017 yılı asgari ücret miktarının bu ay içerisinde belirleneceğini hatırlatan Makaşçı, "Bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için asgari ücretin net 2 bin TL olması gerekiyor. 2017 yılı asgari ücret miktarı bu ay içerisinde belirlenecek." dedi.

        İşçilerin haklarını korumak adına yaptıkları mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Makaşçı, "İşçi kardeşlerimizin haklarını aramaya devam edeceğiz. 2017 yılı asgari ücretin belirleneceği bu ay içerisinde de hükumet yetkililerinden asgari ücretin net 2 bin lira olmasını istiyoruz. Bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için asgari ücretin net 2 bin TL olması gerekiyor" dedi.

        Grup açıklamanın ardından olaysız biçimde dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler