Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temsilcisi Basri Bilgin, Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşandığını bildirdi.

        Bilgin, yaptığı açıklamada, Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaşın sona ermesini diledi.

        Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınların katledildiğini, milyonlarca insanın yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kaldığını anımsatan Bilgin, "Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz. Ancak Batıda öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen, çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur." ifadelerini kullandı.

        Bilgin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak gördüklerini ifade ederek, Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sistemini reddettiklerini belirtti.

        Bilgin, şunları kaydetti:

        "Afrika bizim kapı komşumuzdur, Doğu Türkistan, Irak, Bosna, Endülüs, topyekun kıyıma uğrayan Suriye bizim öz coğrafyamızdır. Filistin bizim ciğerimiz, Mekke bizim kalbimizdir. İnsanın öldüğü her yer bizim bağrımızdır. Bombalasanız da darbe yapsanız da susmayacağız, direneceğiz ve hakkı savunacağız. Bizler, yeniden en güçlü şekilde adil ve yaşanabilir bir dünya için çalışmaya ve sömürü ülkelerini rahatsız etmeye devam edeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler