Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 22. Gezici Festival sona erdi.

        Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Medya ve İletişim Topluluğunun evsahipliğinde, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen festival "Babamın Kanatları" filmiyle sona erdi.

        KÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan, yaptığı açıklamada, festivali 3 yıl önce Kastamonu'ya davet ettiğini söyledi.

        Kültürel etkinliklerin her kesimden insanlar için önemli olduğunu vurgulayan Soydan, "Bizim festivalin en önemli özelliği diğer yerlerde ücretliyken, burada üniversite bünyesinde olduğu için ücretsiz olması. Kültür Bakanlığının destekleriyle 22 yıldır devam eden bir etkinlik. İlgi son derece yoğundu. Bütün filmlerde salonlar doldu. Bu da bizi mutlu etti." diye konuştu.

        Kastamonu'da önceki gün başlayan festival kapsamında "Osmanlı'dan Manzaralar 2", sessiz sinemanın üç büyük isminden biri olarak anılan Keaton'un "Bir Hafta", "Günah Keçisi", "Tiyatro Salonu" ve "Aynasızlar" ile "Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var" ve "Albüm" de seyircilerle buluşturulmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler