Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YANGON (AA) - Myanmar'ın, Arakan'daki şiddet olaylarıyla ilgili tepki gösteren Malezya'ya işçi göndermeyi geçici olarak durdurduğu bildirildi.

        Myanmar Yurt Dışı İstihdam Ajansları Federasyonundan (MOEAF) edinilen bilgiye göre, salı günü alınan kararla, güvenlik edişeleri nedeniyle geçici bir süreliğine Malezya'ya işçi gönderilmesi durduruldu.

        MOEAF Başkanı Win Tun, AA'ya yaptığı açıklamada, Myanmarlı işçilerin çalışmak için artık Malezya'yı tercih etmediklerini belirterek, "Malezya'da çalışmak isteyenlerin sayısı 2013'ten bu yana azalıyor. Geçen seneye oranla bu yıl Malezya'yı tercih edenlerin sayısı yarı yarıya düştü." dedi.

        Malezya'da 24 Myanmarlı işçinin, 2014'te öldürülmesinin ardından yaklaşık 50 bin Myanmarlı ülkesine dönmüştü.

        Myanmar'ın Kuala Lumpur Büyükelçiliği, ülkede 100 bini kaçak olmak üzere 400 bin civarında Myanmarlı işçi bulunduğunu açıklamıştı.

        Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olaylarına tepki göstermek üzere Başbakan Necip Rezak'ın da katılımıyla protesto düzenlenmişti. Necip, burada yaptığı konuşmada, Myanmar hükümetine Arakanlılara yönelik soykırımın bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunmuş, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii’ye seslenerek "Yeter artık Arakanlıların yaşadıkları." ifadesini kullanmıştı.

        Myanmar devlet başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada ise, Malezya Başbakanı Necip'in Arakan'a destek gösterisinde yer almasının Myanmar'ın iç işlerine müdahale olduğu belirtilerek bunun Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) sözleşmesindeki ilgili maddeyle çeliştiği savunulmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler